Uw winkelwagen is leeg!

Arizona Cardinals schieten Steve Wilks af als hoofdtrainer

01-01-2019 0
Toen Steve Wilks een jaar geleden, eind januari, werd geïntroduceerd als de hoofdtrainer van de kardinalen, wendde hij zich als eerste tot teampresident Michael Bidwill en General Manager Steve Keim en zei: "Jullie hebben de juiste beslissing genomen."
 
Op maandag volgend op een van de slechtste seizoenen in hun geschiedenis van Arizona, bekenden Bidwill en Keim dat ze het verkeerd hadden en kondigden aan dat Wilks werd ontheven van zijn taken na een 3-13-overwinning in zijn eerste jaar op het werk.
 
"Je kijkt terug op vorig jaar, ik heb het niet goed gedaan en ik neem de verantwoordelijkheid ervoor", zei Bidwill tijdens een persconferentie in de Tempe-trainingsfaciliteit van het team terwijl spelers hun kluisjes zo'n 100 meter verderop leegden. "We gaan ervoor zorgen dat we het deze keer goed doen en ik kijk er naar uit om die zoektocht meteen met Steve (Keim) te starten."
 
De kardinalen hebben naar verluidt al contact gezocht met een aantal playoff-teams, de Chiefs en Rams, die toestemming vragen om respectievelijk de offensieve coördinator Eric Bieniemy en de quarterback-coach Zac Taylor te interviewen.
 
Bidwill heeft ondertussen gezegd dat hij ook contact heeft gehad met ten minste twee voormalige hoofdcoaches die niet deel uitmaken van de competitie. Die kandidaten kunnen Jim Caldwell, een oude NFL-assistent en voormalig hoofdcoach van de Colts and Lions, en Chuck Pagano, voormalig hoofdtrainer van de Colts, zijn. Caldwell en Pagano interviewen met de Packers, die trainer Mike McCarthy hebben ontslagen, nadat de kardinalen Green Bay op Lambeau Field versloeg op 2 december.
 
Met zeven andere coachingservaringen dan de Cardinals weten Bidwill en Keim dat ze snel moeten handelen in het vinden van een vervanger voor Wilks, die werd ontslagen met drie jaar resterende contractduur, waarvan wordt aangenomen dat hij wordt gewaardeerd in het bereik van $ 2,5 tot $ 3 miljoen per jaar .
 
"Het is een competitief proces", zei Bidwill. "We willen ervoor zorgen dat we de beste coach krijgen om ons naar de toekomst te brengen en ons te brengen waar we zouden moeten zijn. We hebben het gevoel dat we de meest aantrekkelijke kans zijn. "