Uw winkelwagen is leeg!

Hamels, Báez leiden Cubs voorbij Cardinals met 3-1

10-06-2019 0
CHICAGO - Cole Hamels gooide acht innings met een drie-klap shutout-bal, Javier Báez sloeg een twee-run homer en de Chicago Cubs eindigden de St. Louis Cardinals met 3-1 op vrijdag.
 
De Cubs hebben vier van de vijf gewonnen sinds ze afgelopen week geveegd werden in een drie-game series in St. Louis. De Cardinals openden een 10-game road trip van het seizoen waarbij ze Miami en vervolgens naar New York moesten nemen om de Mets te trotseren.
 
Voordat ze bij Wrigley Field begonnen, finaliseerden de Cubs een contract van drie jaar met Craig Kimbrel dat de dichtstbijzijnde $ 43 miljoen garandeert.
 
Hamels (5-2) was weer scherp, gooide een season-high 10 en gooide één na een pechverlies afgelopen zondag in St. Louis toen hij twee hits toestond en één onverdiende voorsprong in zeven innings. Harrison Bader, die in de tweede verdubbelde, was de enige kardinaal die het tweede honk bereikte naast de linkshandige.
 
Hamels sloeg in de achtste slag langszij om sterk te eindigen. Pedro Strop kreeg een thuisactie tegen in de negende inning tegen Paul DeJong en eindigde voor zijn zesde save in acht kansen.
 
Báez's 16e homer was zijn derde in vijf wedstrijden. Victor Caratini had twee hits, waaronder een RBI-double.
 
Kardinalen-starter Miles Mikolas (4-6) eindigde na vier innings met een gekneusde rechter onderarm. Hij werd getroffen door de harde comebacker van David Bote, sloeg de bal naar beneden en gooide eerst naar de laatste nul in de 2e4.
 
Giovanny Gallegos kwam binnen en gooide twee puntloze innings omdat drie Cardinals-relievers de Cubs de rest van de weg buitensloten.
 
Baez ging diep naar rechts midden op een 0-2 stand met twee uit in de eerste voor een 2-0 voorsprong.
 
Met twee uit in de vierde zorgden Jason Heyward en Caratini voor back-to-back doubles om de stand op 3-0 te brengen.
 
De 31-jarige Kimbrel hielp Boston de World Series te winnen en wees in november een $ 9,9 miljoen kwalificerende aanbieding van de Red Sox af.
 
Kimbrel werd gekozen voor Triple-A Iowa en zal rapporteren aan de Cubs-trainingsfaciliteit in Mesa, Arizona. De rechtshandige trainde in Florida terwijl hij op een deal wachtte.
 
Cubs president van honkbaloperaties Theo Epstein heeft geen exact tijdschema vastgesteld voor de terugkeer van Kimbrel naar de majors.